nieuws

Waddenfonds investeert in zonnepark

bouwbreed Premium

Het Waddenfonds geeft ruim 2,6 miljoen euro subsidie voor de aanleg van een grootschalig zonnepark op Ameland. Het opwekken van zonne-energie is goed voor minimaal 20 procent van het elektriciteitsverbruik van Ameland.

Het programma richt zich in het bijzonder op duurzame verlichting, elektrisch vervoer en op duurzame onderdelen van schoolgebouwen, Met de aanleg van het zonnepark is in toaal 6,9 miljoen euro gemoeid. Het wordt aangelegd op het vliegveld van het eiland. Met het park moet een platform voor duurzame energieopwekking worden gerealiseerd.

Ook moet het de basis gaan vormen voor de opslag van energie. Het zonnepark behoort tot het Parapluprogramma Duurzame Waddeneilanden. Daarnaast geeft het Waddenfonds 740.000 euro bestemd voor het plaatsen van 45 brandstofcellen. “Met deze brandstofcellen wordt aardgas (methaan) omgezet in elektriciteit”, zo staat in een toelichting. Dit project is nauw verbonden met het zonnepark. De uitvoerder van het project is de gemeente Ameland. Deze werkt samen met onder meer de NAM en netbeheerder Liander.

Reageer op dit artikel