nieuws

VVD wil opheldering Blok over Hollandse bouwvergunning

bouwbreed Premium

VVD wil opheldering Blok over Hollandse bouwvergunning

VVD’er Barbara Visser wil van minister Blok (wonen) weten waarom het verkrijgen van een bouwvergunning internationaal gezien relatief ingewikkeld is en tijdrovend.

Dat maakte ze vanochtend duidelijk in de Tweede Kamer. Visser baseert zich op een rapport van de Wereldbank dat deze week verscheen. Daaruit zou blijken dat de Nederlandse bouwvergunning een papieren tijger is vergeleken met andere landen. Nederland staat nog maar net in de top honderd.

De regering is al langer voornemens om de regeldruk in bouwsector te verminderen. De VVD’er maakt zich daar zorgen over. “Het is heel erg stil rondom de maatwerkaanpak voor de bouw.” Voor de behandeling van de begroting wil ze duidelijkheid. “Dan kunnen we kijken wat nu de stand van zaken is en wat er nog nodig is”, licht ze in een reactie toe.

Reageer op dit artikel