nieuws

Vijf keer meer watt in zonnepanelen

bouwbreed

De volgende generatie zonnepanelen kost per geleverde watt slechts eenvijfde van de huidige. Dat meldt het wetenschappelijke tijdschrift Science naar aanleiding van onderzoek aan de Nanyang TU in Singapore. De onderzoekers hebben ontdekt dat elektronen in perovskiet veel verder kunnen reizen dan in andere materialen. Nu kunnen zonnepanelen worden gemaakt met een dikke laag van […]

De volgende generatie zonnepanelen kost per geleverde watt slechts eenvijfde van de huidige. Dat meldt het wetenschappelijke tijdschrift Science naar aanleiding van onderzoek aan de Nanyang TU in Singapore. De onderzoekers hebben ontdekt dat elektronen in perovskiet veel verder kunnen reizen dan in andere materialen. Nu kunnen zonnepanelen worden gemaakt met een dikke laag van deze goedkope werkzame stof, zodat die meer licht absorberen en meerelektriciteit produceren.

Reageer op dit artikel