nieuws

Ultrafijnstof juist erger dan fijn stof

bouwbreed

Gemeenten moeten het meest vervuilende verkeer zoals vrachtwagens, oude dieselauto’s en scooters weren uit de stad. Dat stelt Milieudefensie in hun campagne tegen ultrafijnstof. “Juist het ultrafijn stof is schadelijk voor de gezondheid, omdat het bij inademen in je bloedbaan terechtkomt”, legt Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie uit. “Maar juist voor dit ultrafijnstof bestaan […]

Gemeenten moeten het meest vervuilende verkeer zoals vrachtwagens, oude dieselauto’s en scooters weren uit de stad. Dat stelt Milieudefensie in hun campagne tegen ultrafijnstof. “Juist het ultrafijn stof is schadelijk voor de gezondheid, omdat het bij inademen in je bloedbaan terechtkomt”, legt Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie uit. “Maar juist voor dit ultrafijnstof bestaan geen Europese normen.” Milieudefensie wil dat er een norm komt voor roetdeeltjes.

Reageer op dit artikel