nieuws

Speciaal stopcontact houdt elektrische fiets op spanning

bouwbreed Premium

ABB levert een oplaadpunt voor elektrische fietsen in de vorm van een spatwaterdicht stopcontact. De fabrikant adviseert de enkel- of drievoudige contactdoos voor onder meer de horeca.

De wandcontactdoos is een product van Busch-Jaeger, een bedrijf van ABB. Het oplaadpunt met randaarde heeft een verhoogde aanraakbeveiliging. De bestendigheid voldoet aan IP44. De leverancier noemt de aansluiting eenvoudig vanwege de grote aansluitruimte onder de sokkel. De enkelvoudige uitvoering heeft steekklemmen. Het drievoudige model is voorbedraad op schroefklemmen. Diagonaal aangebrachte bevestigingsschroeven compenseren oneffenheden in de ondergrond. Kabels kunnen langs de boven- of onderkant in de contactdoos worden ingevoerd. Het product valt onder de spatwaterdichte reeks opbouwschakelmateriaal die Busch-Jaeger levert onder de naam Ocean. Het groene klapdeksel moet in de uitleg van de leverancier de oplaadfunctie van het stopcontact benadrukken. ABB denkt zo een bijdrage te kunnen leveren aan het bevorderen van het elektrische fietsen.

Reageer op dit artikel