nieuws

Safety and Security Institute bij TU Delft

bouwbreed Premium

De TU Delft werkt aan de oprichting va n een ‘Safety and Security Institute’. Het nieuwe instituut moet ervoor gaan zorgen dat thema’s op het gebied van veiligheid meer in samenhang worden aangepakt. Het nieuwe instituut gaat zich bezighouden met constructieve- en bouwveiligheid en overstromingsrisico’s, maar ook met zaken als nucleaire en cyberveiligheid. Bij het […]

De TU Delft werkt aan de oprichting va n een ‘Safety and Security Institute’. Het nieuwe instituut moet ervoor gaan zorgen dat thema’s op het gebied van veiligheid meer in samenhang worden aangepakt. Het nieuwe instituut gaat zich bezighouden met constructieve- en bouwveiligheid en overstromingsrisico’s, maar ook met zaken als nucleaire en cyberveiligheid. Bij het instituut worden diverse faculteiten betrokken met raakvlakken op het gebied van veiligheidsvraagstukken, variërend van bouwkunde en civiele techniek tot de sectie ict. Het instituut moet een rol gaan spelen bij kennisontwikkeling en innovaties op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid in de bouw.

Reageer op dit artikel