nieuws

Ruimer schenkrecht per direct van kracht

bouwbreed

Nog voordat de Staten Generaal de begroting voor 2014 heeft goedgekeurd, wil staatssecretaris Weekers (finaniciën) de mogelijkheden verruimen voor schenkingen die worden gebruikt voor de financiering van de eigen woning of restschuld. Per 1 januari 2014 maakt nieuwe wetgeving de verruiming mogelijk, tot die tijd geeft Weekers ontheffing op de bestaande regels. Daardoor is het […]

Nog voordat de Staten Generaal de begroting voor 2014 heeft goedgekeurd, wil staatssecretaris Weekers (finaniciën) de mogelijkheden verruimen voor schenkingen die worden gebruikt voor de financiering van de eigen woning of restschuld. Per 1 januari 2014 maakt nieuwe wetgeving de verruiming mogelijk, tot die tijd geeft Weekers ontheffing op de bestaande regels. Daardoor is het al sinds 1 oktober mogelijk om grotere bedragen te schenken voor de financiering van het eigen huis. Het bedrag dat is vrijgesteld van schenkbelasting wordt hiermee opgehoogd naar 100.000 euro. Ook is de schenking niet beperkt tot een transactie van ouder aan kind in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Alleen voor de financiering van restschuld is het een voorwaarde dat sprake is van een ouder-kindrelatie. De verruimde regels voor financiering van de restschuld gelden met terugwerkende kracht vanaf oktober 2012.

Reageer op dit artikel