nieuws

Rolsteiger wordt van binnen opgebouwd

bouwbreed Premium

Rolsteiger wordt van binnen opgebouwd

XSPlatforms uit Gorinchem heeft zijn rolsteiger Safetower voorzien van de QuiXSafe, een inklapbare en ergonomische schoor. De rolsteiger kan daarmee van binnen uit vanaf een lager platform worden geassembleerd.

Deze aanpak bevordert volgens de leverancier de veiligheid tijdens de op- en afbouw. De assemblage vergt volgens de leverancier minder onderdelen dan producten van concurrerende rolsteigers.

De Safetower heeft een geïntegreerd trappensysteem. De trapsporten zijn in het verticale frame opgenomen. Diagonale schoren ontbreken. De hele constructie blijft ongeacht de werkhoogte overeind met vier horizontale schoren. De schoorklauwen zijn gesloten en plat. Mede daardoor zegt XSPlatforms dat de op- en afbouw van de rolsteiger geen overmatige inspanning vereist en daarmee voldoet aan de eisen van de ergonomie.

Bekijk hier een filmpje over de Safetower

Lees meer over Safescaffolding 

Reageer op dit artikel