nieuws

Rockwool neemt CMC over

bouwbreed Premium

Rockwool neemt CMC over

Rockwool heeft de Chicago Metallic Company (CMC) overgenomen. De van oorsprong Amerikaanse fabrikant van systeemprofielen wordt ondergebracht bij Rockfon, de akoestische plafonddivisie van Rockwool.

Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. CMC levert plafondproducten en -diensten waaronder profielen voor verlaagde plafonds aan bedrijven in Noord-Amerika en Europa. Verkoop- en distributiekanalen in Europa, Noord-Amerika en Azië worden ondersteund door productievestigingen in België, de VS, China en Maleisië. CMC was vorig jaar met ongeveer zeshonderd werknemers goed voor een omzet van circa 103 miljoen euro.

Rockwool wil de plafondactiviteiten, op dit moment ongeveer 10 procent van de omzet (2012: 1,97 miljard euro), de komende jaren verder uitbreiden. De overname van CMC past volgens het concern binnen deze strategie.

Reageer op dit artikel