nieuws

Rijswijk zorgt voor duurzaam straatlicht

bouwbreed Premium

Philips en Ziut verlichten de straten van de wijk RijswijkBuiten met de Urbanstar-armaturen en het bedieningsplatform Citytouch. Het systeem kan de openbare verlichting tot op de lantaarnpaal regelen, meldt Philips. Rijswijk hoopt op die manier energie te besparen en minder onderhoud te moeten plegen. De Citytouch geeft onder meer ‘licht op maat’. Het systeem geeft […]

Philips en Ziut verlichten de straten van de wijk RijswijkBuiten met de Urbanstar-armaturen en het bedieningsplatform Citytouch. Het systeem kan de openbare verlichting tot op de lantaarnpaal regelen, meldt Philips. Rijswijk hoopt op die manier energie te besparen en minder onderhoud te moeten plegen. De Citytouch geeft onder meer ‘licht op maat’. Het systeem geeft meer of minder licht op straat naar gelang de behoefte van de inwoners. Op rustige momenten in de nacht dimt het licht naar een minimum. Een sensor zorgt dat het licht weer op volle sterkte brandt. In voorkomende gevallen bezorgt het systeem politie en wegwerkers extra licht. Het systeem meet zichzelf door op mankementen en geeft de bevindingen door.

Reageer op dit artikel