nieuws

‘Rekenregels alleen maar complexer’

bouwbreed Premium

De rekenregels voor duurzaam bouwen staan ter discussie. De huidige bepalingsmethode is een semiwetenschappelijke exercitie, vindt Stefan van Uffelen van de Dutch Green Building Council, ontwikkelaar van Breeam-NL. De aanbevelingen die vijf instituten eerder deze week in een rapport deden, maken de complexiteit alleen maar groter. Volgens Van Uffelen staat de Nederlandse methode stil. Doordat […]

De rekenregels voor duurzaam bouwen staan ter discussie. De huidige bepalingsmethode is een semiwetenschappelijke exercitie, vindt Stefan van Uffelen van de Dutch Green Building Council, ontwikkelaar van Breeam-NL. De aanbevelingen die vijf instituten eerder deze week in een rapport deden, maken de complexiteit alleen maar groter. Volgens Van Uffelen staat de Nederlandse methode stil. Doordat er slechts een wetenschappelijk debat wordt gevoerd, is de markt niet in beweging gekomen.

> pagina 13: Niemand begrijpt de duurzaamheidsscores

Reageer op dit artikel