nieuws

Regio Venlo investeert in energiebesparing

bouwbreed Premium

De gemeenten Venlo, Venray en Beesel willen tot 2030 de kosten voor energieverbruik halveren. Daarvoor willen ze 1,5 miljard euro investeren die een besparing van 3 miljard oplevert. Dat schrijven de drie gemeentebesturen in een gezamenlijke energiestrategie, getiteld ‘Energie voor Groene Groei’. De gemeenten gaan ervan uit dat in 2030 ruim 30 procent van de […]

De gemeenten Venlo, Venray en Beesel willen tot 2030 de kosten voor energieverbruik halveren. Daarvoor willen ze 1,5 miljard euro investeren die een besparing van 3 miljard oplevert. Dat schrijven de drie gemeentebesturen in een gezamenlijke energiestrategie, getiteld ‘Energie voor Groene Groei’.

De gemeenten gaan ervan uit dat in 2030 ruim 30 procent van de energie lokaal en duurzaam zal worden opgewekt via zonnepanelen, windmolens, warmtepompen en biovergisters. Mede door isolatie en zuinige technieken zal de gemeentelijke vraag naar energie in die tijd 35 procent lager zijn dan nu, zo luidt de aanname. “Gaan we op de oude voet verder, dan zullen we tot 2030 6 miljard kwijt zijn aan energie. Door deze maatregelen zakt dit bedrag tot de helft”, aldus de notitie. De investering van anderhalf miljard is groot, maar levert ‘een enorme impuls voor het regionale bedrijfsleven’.

Reageer op dit artikel