nieuws

Plafondpaneel ondersteunt betonkernactivering

bouwbreed

Hunter Douglas levert aluminium plafondpanelen die de akoestiek waarborgen en de thermische verliezen beperken in gebouwen met betonkernactivering. Standaard plafondpanelen blokkeren de opwarmende en koelende werking van het beton.

Zonder panelen verliest een ruimte echter de geluidsabsorberende werking ervan. Hunter Douglas zegt met zijn BXD-plafondpanelen de oplossing te hebben. De panelen hebben een 30 millimeter brede voeg. De paneelhoogte van 60 millimeter compenseert volgens de fabrikant de akoestische waarde die daardoor verloren zou gaan. De panelen bestaan voor ruim 90 procent uit herverwerkt materiaal. Ze zijn moeilijk ontvlambaar volgens B S2 d0. De fabrikant levert ze in verschillende breedten en hoogten.

Reageer op dit artikel