nieuws

Paul Smeets leidt onderzoek naar project A2-tunnel

bouwbreed Premium

Paul Smeets is voorzitter van de commissie die vermeende misstanden met buitenlandse werknemers bij de aanleg van de A2-tunnel in Maastricht gaat onderzoeken.

De voormalig directeur van Smeets Bouw krijgt maximaal dertig dagen de tijd om zijn bevindingen te presenteren.

De expertcommissie gaat in opdracht van de Stuurgroep A2 Maastricht onderzoek doen naar de vermeende misstanden met buitenlandse werknemers bij het A2-project. De driehoofdige commissie, die naast Smeets bestaat uit juristen Eric Daalder en Maartje Govaert, maakt een analyse van de feiten “zoals die blijken uit de beschikbare informatie”. “Dit met het oog op de in Nederland toepasselijke wet- en regelgeving ten aanzien van de inzet van Europese niet-Nederlandse werknemers in de lijn tussen Avenue2 en Atlanco Rimec bij het A2-project”, meldt de Stuurgroep, waarin het Rijk, gemeente Maastricht, de provincie Limburg en de gemeente Meerssen samenwerken.Hoofdaannemer Avenue2 (Strukton en Ballast Nedam) en detacheerder Atlanco Rimec hebben hun medewerking aan het onderzoek toegezegd. De expertcommissie onthoudt zich tijdens het onderzoek van commentaar. Mocht de conclusie zijn dat er misstanden zijn, dan zal de Stuurgroep “aandringen om passende acties te ondernemen”.

Reageer op dit artikel