nieuws

Particulieren pakken conservenfabriek aan

bouwbreed Premium

Een groep particulieren gaat de voormalige conservenfabriek Tieleman & Dros in de binnenstad van Leiden herontwikkelen. Een tiental particulieren, verenigd in Bouwgroep Woonfabriek Leiden, realiseert zestien woningen in het complex. Dat laat de gemeente Leiden, eigenaar van de locatie, weten. De bouwgroep wordt ondersteund door Gaaga Architecten, aannemer Vink Bouw Nieuwkoop en OntwerpJeWoning. In de […]

Een groep particulieren gaat de voormalige conservenfabriek Tieleman & Dros in de binnenstad van Leiden herontwikkelen. Een tiental particulieren, verenigd in Bouwgroep Woonfabriek Leiden, realiseert zestien woningen in het complex. Dat laat de gemeente Leiden, eigenaar van de locatie, weten. De bouwgroep wordt ondersteund door Gaaga Architecten, aannemer Vink Bouw Nieuwkoop en OntwerpJeWoning. In de plannen is tot nu toe aandacht besteed aan de financiële haalbaarheid en het behoud van historische waarden. Nu moeten de ideeën voor het fabrieksterrein en de eigen woningen worden uitgewerkt.

De partijen krijgen een jaar de tijd om tot een definitief ontwerp te komen.

Reageer op dit artikel