nieuws

Parkbank geeft mens en mobiel energie

bouwbreed Premium

Naarmate de mens afhankelijker wordt van zijn mobiele apparatuur, wordt het ook steeds belangrijker om altijd overal over deze apparatuur te kunnen beschikken en dus altijd en overal te kunnen opladen. Een slimme vondst in dat kader is de Solar Bench: een degelijke betonnen bank met geïntegreerde zonnepanelen in het zitvlak.

Deze panelen zetten zonlicht dat op de bank valt om in elektriciteit die via 230 volts stopcontacten en USB-poorten geschikt is voor het opladen van smartphones, tablets en laptops. Uiteraard kan de energie ook anders worden ingezet. Bijvoorbeeld om de parkverlichting op te laten branden, een scherm met toeristeninformatie mogelijk te maken, elektrische fietsen op te laden, of fonteinen aan te sturen. Dit laatste gebeurt al in Sneek, waar een Solar Bench een 5 meter hoge fontein aanstuurt.

Ontwerpbureau Fix, dat de bank heeft bedacht, heeft het verder mogelijk gemaakt om geluidsboxen in de bank te integreren.

Reageer op dit artikel