nieuws

‘Overheid moet eisen stellen aan levensbestendig bouwen’

bouwbreed Premium

‘Overheid moet eisen stellen aan levensbestendig bouwen’

De Nederlandse overheid moet eisen stellen aan levensbestendig bouwen. Dat vindt Frans de Vries, directeur van Infill Systems.

VNO NCW, Bouwend Nederland en drie ministeries werken al langer aan nieuwe criteria voor flexibel bouwen. Een nieuwe bepalingsmethode moet opdrachtgevers stimuleren vroegtijdig na te denken over verschillende toekomstscenario’s van een gebouw. Normen blijven naar verwachting echter uit. Ondernemer De Vries vindt dat de overheid wel met normen moet komen. “In Japan krijgt een ontwikkelaar ook belastingvoordeel als hij aantoont dat zijn bouwwerk over 200 jaar nog een functie heeft. Waarom zou dat in Nederland niet kunnen?”

Lees morgen meer in Dagblad Cobouw 

Reageer op dit artikel