nieuws

Oostingh maakt doorstart dankzij investeerders

bouwbreed Premium

Oostingh Staalbouw uit Katwijk maakt een doorstart. De families Parlevliet en Van der Plas zijn als private investeerders bij de wederopstanding betrokken.

Volgens de investeerders wordt de huidige orderportefeuille “gekenmerkt door mooie en aansprekende projecten”. “Wat ons betreft een goede voorbode voor het Oostingh Staalbouw van de toekomst”, laten de families via een woordvoerder weten.

Directeur Henk Oostingh wordt medeaandeelhouder van de staalbouwer. Hoe de doorstart er precies uit gaat zien is nog niet bekend. Oostingh: “We zullen moeten afslanken, daar gaan we niet aan ontkomen.” De directeur belooft er “binnen de kaders van het huidige economisch perspectief”, alles aan te doen om zoveel mogelijk banen te behouden.

Vorige week liet Oostingh nog weten dat hij werkte aan een doorstart waardoor circa 75 van de 120 werknemers hun baan behouden. “We zullen ons minder met utiliteitsbouw bezighouden en ons meer op de industrie richten”, aldus de directeur in Cobouw.

De Oostingh Groep werd vorige week failliet verklaard. De staalbouwer kwam vorige maand in de problemen toen huisbankier Van Lanschot de samenwerking opzegde. Daardoor ontstond een acuut liquiditeitsprobleem.

Het bedrijf uit Katwijk had volgens de directeur te kampen met de teruglopende utiliteitsbouw, waar het bedrijf circa 70 procent van de omzet (circa 25 tot 30 miljoen euro) uit haalde. Oostingh was onder meer betrokken bij de Amsterdam Arena, het Gelredome en het ING-kantoor aan de Amsterdamse Zuidas.

Reageer op dit artikel