nieuws

OM bereid tot schikking met Peter Franssen

bouwbreed

Justitie is bereid om de lopende strafzaak tegen voormalig Ballast Nedam-topman Peter Franssen af te doen met een werkstraf en een publieke schuldbekentenis.

Franssen heeft de schikking inmiddels geaccepteerd. De Arnhemse rechtbank moet er nog wel mee instemmen. Op 7 november wordt het standpunt van de rechters bekend. Als zij de regeling goedkeuren, volgt er geen veroordeling voor de oud-directeur van de Ballast Nedam-divisie Industrie en Toelevering.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder 240 uur werkstraf tegen Franssen, die verdacht wordt van declaratiefraude en het wegsluizen van 268.000 euro. De rechtbank sprak hem eind 2011 gedeeltelijk vrij en gelastte nader onderzoek naar de bonnetjeszaak.

Franssen heeft nooit ontkend dat hij klanten van Ballast Nedam heeft gefêteerd op golfreisjes en bezoekjes aan seksclubs. Dat gebeurde volgens hem echter met medeweten van de top van Ballast Nedam. Hetzelfde gold voor het ‘discreet’ declareren van deze uitjes.

De schikking waarover de rechtbank zich moet buigen, voorziet in een werkstraf van 120 uur en een persbericht waarin Franssen publieke verantwoording aflegt over zijn declaratiegedrag.

Reageer op dit artikel