nieuws

November wordt maand stofvrij werken

bouwbreed Premium

November wordt maand stofvrij werken

November wordt voor de Inspectie SZW de maand van het stofvrij werken. Bouwbedrijven kunnen dan intensieve controles verwachten waarbij gekeken wordt naar het voorkomen van blootstelling.

Eind mei dit jaar heeft een groot aantal aannemersbedrijven de intentieverklaring ‘Gebruik stofvrije (hand)gereedschappen’ getekend. Hierin is de intentie uitgesproken, zowel naar opdrachtgevers als naar (onder)aannemers om stofvrij werken verder op de kaart te zetten. Uit blootstellingonderzoeken die onder meer in opdracht van de Stichting Arbouw zijn uitgevoerd, is gebleken dat concentraties kwartsstof bij verschillende bewerkingen al in een kort tijdsbestek enorm hoog oplopen.

Reageer op dit artikel