nieuws

‘Markt doet meer aan stofbestrijding’

bouwbreed Premium

‘Markt doet meer aan stofbestrijding’

De producenten van gereedschappen pakken het stofvrij werken steeds beter op. Dat resulteert in een groeiend aantal accessoires om stof af te vangen bij bijvoorbeeld het boren.

Dat constateert onderzoeker André Moons van TNO. “Het gaat niet meer om een enkel setje voor een bepaalde machine; de gebruiker kan nu kiezen uit wel vijf of zes oplossingen.” Moons maakt voor TNO Bouw en Ondergrond al jaren werk van stofbestrijding. In die tijd zag hij de situatie veranderen van ‘dramatisch’ in ‘aardig’. Dat ‘de markt’ duidelijk aan het bewegen is, blijkt ook uit het feit dat fabrikanten steeds vaker bij TNO aankloppen om te leren hoe ze hun stofbestrijders het beste kunnen construeren.

Reageer op dit artikel