nieuws

Machteloos bij windmolenbrand

bouwbreed

Geen brandweerkorps kan iets uitrichten bij een brand in een windmolen zoals dinsdag in Ooltgensplaat. Onderhoudsmedewerkers moeten zichzelf in veiligheid kunnen brengen, desnoods door abseilen vanaf de gondel. Dat meldt NWEA, de brancheorganisatie voor windenergiebedrijven. Ook speciale hoogtereddingsteams kunnen weinig uitrichten en pas iets doen als de brand is uitgewoed. Bij de brand in Ooltgensplaat […]

Geen brandweerkorps kan iets uitrichten bij een brand in een windmolen zoals dinsdag in Ooltgensplaat. Onderhoudsmedewerkers moeten zichzelf in veiligheid kunnen brengen, desnoods door abseilen vanaf de gondel.

Dat meldt NWEA, de brancheorganisatie voor windenergiebedrijven. Ook speciale hoogtereddingsteams kunnen weinig uitrichten en pas iets doen als de brand is uitgewoed. Bij de brand in Ooltgensplaat kwamen twee onderhoudsmedewerkers van de firma Bentink om het leven. De slachtoffers waren 21 en 19 jaar. Een van hen is van de brandende gondel gevallen of gesprongen, de ander is nadat de gondel was uitgebrand door de brandweer gevonden in het luik van de gondel naar de toren. De Inspectie SZW heeft het ongeval in onderzoek. De Onderzoeksraad voor Veiligheid overweegt ook een onderzoek in te stellen.

Reageer op dit artikel