nieuws

Installatiemarkt hard onderuit door crisis

bouwbreed

Installatiemarkt hard onderuit door crisis

De installatiemarkt gaat door de crisis hard onderuit. Bedrijven krijgen heel weinig opdrachten en wat ze aanpakken, gebeurt vaak met verlies. Dat signaleert Titia Siertsema, voorzitter van Uneto-VNI. Daardoor regent het faillissementen.

Als noodoplossing halen ze werk onder de kostprijs binnen, in de hoop zo de moeilijke jaren door te komen. “Dat kun je een paar keer doen maar dat houdt een keer op.” De branchevoorvrouw ziet genoeg werk in de toekomst, reden temeer te voorkomen dat de branche slinkt en de opgave straks niet aankan. Voortzetting van het verlaagde btw-tarief en een voortvarende start met de uitvoering van de maatregelen uit het energieakkoord kunnen volgens haar soelaas bieden.

Reageer op dit artikel