nieuws

‘Ik zie veel meer kansen dan toen ik nog in loondienst was’

bouwbreed Premium

Meike Negen (1976) is per 1 oktober toegetreden tot Cooper Feldman, een franchiseorganisatie met zelfstandige project- en procesmanagers die actief zijn op het gebied van vastgoed en gebiedsontwikkeling. Ze is onder meer gespecialiseerd in het begeleiden van bouwprojecten in het onderwijs en de zorg.

Vanwaar deze overstap?

“Ik ben 2,5 jaar geleden voor mezelf begonnen. Ik heb een vliegende start gemaakt met de Amsterdamse kinderopvangorganisatie waarvoor ik meerdere vestigingen heb gerealiseerd. Zakelijk ging het meteen goed, maar ik had het gevoel dat ik qua koers zweefde. Ik miste collega’s. Op een zelfbouwbeurs kwam ik een van de partners van Cooper Feldman tegen en ben er op gesprek gegaan. Het klikte meteen met de collega’s en na een korte proefperiode ben ik ondertussen al met meerdere initiatieven in de zorg bezig.”

Wat maakt u geschikt voor deze functie?

“Mijn motivatie vanuit de inhoud en het overlevingsinstinct dat bij me boven is gekomen. Ik zie veel meer kansen dan toen ik nog in loondienst was. Ik zoek bewust naar constructieve samenwerking, waardoor projecten eerder van de grond komen. Opdrachtgevers waarderen dit en komen bij me terug. En ik ben een duizendpoot. Ik vind het leuk om heel veel zaken te mixen. Dan ben ik op mijn best.”

Wat gaat u precies doen?

“Wat nu erg bij mij leeft is ouderenhuisvesting. Een collega heeft een concept van kleinschalige huisvesting in combinatie met zorg ontwikkeld, Locksey Collective, dat we nu in Zwolle uitrollen. Dat willen we landelijk doen met cpo en zonder winstoogmerk. Daarnaast ben ik met collega’s bij een grote zorginstelling aan het onderzoeken hoe zij kunnen inspelen op leegstand van verzorgingshuizen. Verder ben ik op zoek naar investeerders voor het verbouwen van onverkoopbare klushuizen tot courante woningen. Ik heb dat al drie keer met succes gedaan voor mezelf. Het is een passie die ik met zaken combineer.”

Hoe is het om als zelfstandige toch weer collega’s te hebben?

“Het werkt motiverend. Elkaar versterken en tegelijk zelfstandig blijven: ‘the best of both worlds’. We proberen elkaar te inspireren en initiëren zelf projecten op een creatieve vernieuwende manier, zoals een plan voor de Pier van Scheveningen. In tijden van crisis scheidt dat het kaf van het koren. Mensen en organisaties die ‘in het oude’ blijven hangen, redden het niet.”

Reageer op dit artikel