nieuws

Huizenmarkt heeft harde bodem

bouwbreed Premium

Huizenmarkt heeft harde bodem

De prijzen van nieuwbouwwoningen kunnen nauwelijks verder omlaag omdat bouwers niet kunnen zakken onder de kostprijs. In grondwaardes zit theoretisch ruimte maar praktisch is die beperkt.

Woningmarktdeskundigen zien de noodzaak, om minimaal de kosten eruit te halen, een harde bodem te leggen in de markt. De prijzen voor nieuwbouw hangen samen met de marktprijzen voor bestaande woningen. De kostengrens geeft ook een indicatie wanneer de bodem van de huizenmarkt in zijn geheel  is bereikt.

Als nieuwbouwwoningen zich uit de markt prijzen ten opzichte van bestaande omdat de kosten niet omlaag kunnen, worden ze niet meer gebouwd. Het niet meer bouwen-scenario is al een eind werkelijkheid voor particuliere koopwoningen.

Reageer op dit artikel