nieuws

Gipsvezelplaat Torro stopt .44 kogels

bouwbreed Premium

Knauf introduceert met de Torro een kogelwerende gipsvezelplaat voor de droge afbouw. De leverancier adviseert het standaard handelsproduct voor ruimten waarvan de gebruikers tegen vuurwapens moeten worden beschermd. Die zijn te vinden in onder meer (recht)banken, juwelierszaken en (ziekenhuis)apotheken. Het materiaal is volgens Knauf een goed alternatief voor wanden van beton of metselwerk. Torro-platen worden […]

Knauf introduceert met de Torro een kogelwerende gipsvezelplaat voor de droge afbouw. De leverancier adviseert het standaard handelsproduct voor ruimten waarvan de gebruikers tegen vuurwapens moeten worden beschermd. Die zijn te vinden in onder meer (recht)banken, juwelierszaken en (ziekenhuis)apotheken. Het materiaal is volgens Knauf een goed alternatief voor wanden van beton of metselwerk.

Torro-platen worden onzichtbaar weggewerkt in de spouw van een wand waarna de wand wordt afgewerkt met Diamond Board. Het product voldoet aan klasse FB4. Deze kwalificatie houdt in dat de plaat tijdens de test met succes een schietproef heeft doorstaan. Voor deze test zijn op 5 meter afstand 15 gram zware kogels van het kaliber .44 afgevuurd. De plaat heeft de extra classificatie NS oftewel ‘niet-scherfvormend’, wat inhoudt dat tijdens de beproeving geen losse stukjes van de wand zijn afgebroken.

Reageer op dit artikel