nieuws

Gemeentekantoor maakt plaats voor zorgwoningen

bouwbreed Premium

Het huidige gemeentekantoor van Vlaardingen moet worden omgebouwd tot luxe zorgappartementen.

Dat blijkt uit berichtgeving in Vastgoedmarkt. Momenteel wordt het kantoorpand nog gebruikt door de gemeente. Volgens het huidige bestemmingsplan moet al een gedeelte van het gebouw aan de Hoflaan een woonfunctie krijgen.

De gemeente wil meewerken aan een gewijzigd bestemmingsplan voor de rest van het gebouw. Het pand staat nu te koop voor 1,3 miljoen euro en komt in het eerste kwartaal van 2014 leeg te staan. Het complex met een bruto oppervlakte van 3252 vierkante meter met private binnentuin ligt vlak bij het stadshart. Na de voorgestelde transformatie kunnen bijna veertig ouderen, waaronder mensen met een zorgvraag, hun intrek nemen in het voormalige kantoor. De appartementen krijgen een oppervlakte tot 75 vierkante meter.

Het plan is een marktinitiatief van Smoes Ontwerpen en in samenwerking met WD Consultancy. Momenteel zoekt de gemeente naar ontwikkelaars die de nieuwe functie willen realiseren.

Reageer op dit artikel