nieuws

Friesland komt met energiepremie

bouwbreed

Vanaf 1 november 2013 gaat de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren in. Huizenbezitters kunnen tot maximaal 2400 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. De woning moet minimaal één jaar oud zijn en minimaal één jaar bewoond. De maximumpremie wordt gegeven als huiseigenaren vier maatregelen nemen. Eén maatregel levert 350 euro op, twee 800 en drie […]

Vanaf 1 november 2013 gaat de Friese energiepremie voor particuliere woningeigenaren in. Huizenbezitters kunnen tot maximaal 2400 euro subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen. De woning moet minimaal één jaar oud zijn en minimaal één jaar bewoond.

De maximumpremie wordt gegeven als huiseigenaren vier maatregelen nemen. Eén maatregel levert 350 euro op, twee 800 en drie 1500 euro.

De Friese energiepremie geldt vooral voor isolerende maatregelen van gevel, dak en vloer. Maar ook HR++-glas inclusief kozijnen komen in aanmerking evenals zonneboilers. Het subsidieplafond voor de Friese energiepremie bedraagt 11,2 miljoen euro voor de komende drie jaar. Daarvan is 1,4 miljoen beschikbaar voor zonneboilers. De verdeling gaat op basis van ‘wie eerst komt, het eerst maalt’. Voorwaarde is verder dat de aanvraag moet worden gedaan voordat een verplichting is aangegaan.

De energiepremie wordt gefinan­cieerd uit het programma ‘Wurkje foar Fryslân’, een investeringsprogramma van 300 miljoen (de Nuon-middelen).

Reageer op dit artikel