nieuws

Eindhoven is klassiek denken meer dan beu

bouwbreed Premium

Eindhoven wil in 2045 een energieneutrale stad zijn. Traditioneel aanbesteden en financieren staan echter een duurzame aanpak van gemeentegebouwen in de weg. Daarom is de stad op zoek naar marktpartijen die helpen het klassieke patroon te doorbreken. De ervaring leert dat veel duurzame technieken al zijn ontwikkeld, maar niet worden toegepast. Een van de gebouwen […]

Eindhoven wil in 2045 een energieneutrale stad zijn. Traditioneel aanbesteden en financieren staan echter een duurzame aanpak van gemeentegebouwen in de weg. Daarom is de stad op zoek naar marktpartijen die helpen het klassieke patroon te doorbreken. De ervaring leert dat veel duurzame technieken al zijn ontwikkeld, maar niet worden toegepast. Een van de gebouwen die op korte termijn gerenoveerd en verduurzaamd moeten worden, is de Eindhovense Stadhuistoren (voormalige GGD-toren).

Om ‘slimme verduurzaming’ mogelijk te maken, kiest de gemeente in dit project voor een innovatieve manier van aanbesteden. Tijdens zogenoemde Exploratiedagen op 27 november en 2 december zal de gemeente de werkwijze toelichten. Daarbij staat een systeemaanpak, kwaliteit op de lange termijn en samenwerking tussen verschillende (markt)partijen centraal.

Reageer op dit artikel