nieuws

Detacheerder Atlanco bekend als de bonte hond

bouwbreed

Detacheerder Atlanco bekend als de bonte hond

Het alleen al noemen van de naam Atlanco Rimec is in Brussel voldoende om een beerput open te trekken. De Ierse detacheerder van geschoold en ongeschoold bouwpersoneel uit vooral lagelonenlanden is in diverse landen verwikkeld in civiele procedures van (voormalige) employés die onderbetaald werden.

De truc is vooral het gebruik van exotische arbeidscontracten. Zo werkten bijvoorbeeld in Eemshaven Poolse arbeiders onder een Cypriotisch contract. Alleen daardoor al zijn geldstromen uit belastingen en premies moeilijk te volgen. Ook worden excessieve kosten doorberekend aan de werknemers.

Lees morgen in Dagblad Cobouw: huisvesting vaker bron winst uitzendbureaus

Reageer op dit artikel