nieuws

Den Helder pakt verpaupering aan

bouwbreed

Den Helder zet stappen om niet af te glijden in de vergetelheid en de verpaupering. De stad is arm en vergrijst, nieuwe impulsen moeten het tij keren. De gemeente wil het onkruid tussen de betontegels bestrijden met een batterij herontwikkelingsprojecten. Zij realiseert de komende tien jaar een nieuwe wijk met zeshonderd woningen, toeristen worden gelokt […]

Den Helder zet stappen om niet af te glijden in de vergetelheid en de verpaupering. De stad is arm en vergrijst, nieuwe impulsen moeten het tij keren.

De gemeente wil het onkruid tussen de betontegels bestrijden met een batterij herontwikkelingsprojecten. Zij realiseert de komende tien jaar een nieuwe wijk met zeshonderd woningen, toeristen worden gelokt met een opgefrist stadshart, een gerestaureerde Rijkshaven met schouwburg, museum en horeca. De corporatie vervangt de flats van Nieuw Den Helder door laagbouw. Een groot deel van het gemeentelijk vastgoed staat in de etalage voor verfrissende herontwikkeling en kleinschalige initiatieven.

> pagina 5: het tweede leven van een vergeten stad in de duinen

Reageer op dit artikel