nieuws

Delfzijl ziet groei in service offshore windindustrie

bouwbreed

Groningen Seaports wil een deel van zijn havengebied inrichten voor de vestiging van onderhouds- en servicebedrijven voor windmolenparken op zee

De Emmahaven in Delfzijl, onderdeel van de Eemshaven, heeft zich ontwikkeld tot een uitvalsbasis voor de offshore windindustrie. Momenteel vinden in de haven vooral activiteiten plaats die zijn gerelateerd aan de bouw van windmolenparken. Als waterbouwer Van Oord over ruim een jaar begint aan het Gemini-windmolenpark boven Vlieland, ligt ook dit gigantische project, waaraan onvermijdelijk veel havenactiviteiten zijn gekoppeld, binnen bereik.

Ruimte wordt gereserveerd in de Emmahaven voor de vestiging van onderhouds- en servicebedrijven. Bedrijven kunnen daar er naast de benodigde bouwkavels ook ligplaatsen krijgen voor hun snelle vaartuigen ten behoeve van het personeelsvervoer. Een start- een landingsplaats voor helikopters staat eveneens op het programma. Verder zit een testlocatie voor offshore windturbines in de pijplijn.

Reageer op dit artikel