nieuws

Delen BTE-bedrijf OBC naar Cementbouw

bouwbreed Premium

De BTE Groep en CRH-dochter Cementbouw hebben afspraken gemaakt over de voortzetting van de activiteiten van de Oosterhoutse Beton Centrale (OBC).

Zes van de werknemers van OBC wordt “een passende functie” binnen Cementbouw geboden, melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Volgens de betonconcerns kan als gevolg van de afspraken de dienstverlening voor klanten van OBC “onverstoord en volgens de gebruikelijke standaard worden voortgezet”. BTE maakte vorige week bekend dat het de activiteiten van dochterbedrijf OBC op korte termijn zal staken. Het betonconcern uit Andelst ziet in de productie van betonmortel voor externe opdrachtgevers minder kansen voor de toekomst. Volgens Cementbouw zijn de activiteiten van OBC echter van meerwaarde voor de bedrijfsonderdelen CB Caron Beton, Transportbedrijf Jac. Caron en CB Caron Recycling in Oosterhout. Eerder meldde BTE dat het zou proberen werknemers van OBC onder te brengen bij zusterbedrijf Lodewikus Voorgespannen Beton, dat ook in Oosterhout gevestigd is.

De Oosterhoutse Beton Centrale II, kortweg OBC, produceert sinds 1964 betonmortelspecie.

Reageer op dit artikel