nieuws

Deceuninck: Nederlandse bouwmarkt bodemt uit

bouwbreed

Het Belgische Deceuninck signaleert dat de Nederlandse bouwmarkt “nu aan het uitbodemen” is. Het concern, dat onder meer ramen en deuren van pvc maakt, benadrukt echter dat de tekenen van herstel “broos” zijn.

Behalve de Nederlandse markt is Deceuninck voorzichtig optimistisch over de Spaanse bouwmarkt. “De economische en financiële crisis trof deze markten het eerst”, zegt bestuursvoorzitter Tom Debusschere.

Het concern heeft in het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van 146,4 miljoen euro, waarvan 43,2 miljoen euro uit West-Europa. In Italië ging het redelijk goed, maar de vraag in thuismarkt België en buurland Frankrijk vlakte af. Buiten het Europese vasteland ging het beter. “De Amerikaanse en Britse renovatiemarkt toont een hernieuwd optimisme en een stijgende activiteit.”

In de eerste maanden van het jaar boekte Deceuninck in totaal een omzet van 409 miljoen euro, 2,9 procent lager dan vorig jaar. “De onzekerheid en de beperkte visibiliteit typisch aan onze sector, laten niet toe becijferde vooruitzichten voor heel 2013 te geven.” Dit jaar verwacht het bedrijf opnieuw winstgevend te zijn.

Reageer op dit artikel