nieuws

Dakdekkers druk met herstel stormschade

bouwbreed

Dakdekkers druk met herstel stormschade

Dakbedekkingsbedrijven hebben hun handen vol aan het herstel van stormschade, meldt Vebidak. Alleen al aan spoedreparaties hebben ze hun handen vol.

Met name boven de lijn Amsterdam-Enschede zouden veel schades zijn gemeld bij de bedrijven. Achterstallig onderhoud leidde in veel gevallen tot een gebrekkige stormbestendigheid, zo constateert Vebidak. Dit is een brancheorganisatie voor bedrijven in bitumineuze en kunststof dakbedekkingen.

Daags na de storm die maandag huishield, peilde Vebidak onder zijn leden of ze veel vragen krijgen om schade te herstellen. Dat bleek het geval. Dakdekkersbedrijven in de regio Groningen en in de Bollenstreek bijvoorbeeld gaven te kennen dat het alle hens aan dek is.

Reageer op dit artikel