nieuws

CRH focust op straatbaksteen

bouwbreed Premium

CRH Clay Solutions gaat zich toeleggen op straatstenen. De productie van gevelstenen wordt op een laag pitje gezet. Drie van de zes baksteenfabrieken worden gesloten. Ook het hoofdkantoor van het concern in het Limburgse Neer gaat dicht. Door de ingreep komen ongeveer 72 van de 120 arbeidsplaatsen te vervallen. Volgens algemeen directeur Jan van Ommen […]

CRH Clay Solutions gaat zich toeleggen op straatstenen. De productie van gevelstenen wordt op een laag pitje gezet. Drie van de zes baksteenfabrieken worden gesloten. Ook het hoofdkantoor van het concern in het Limburgse Neer gaat dicht. Door de ingreep komen ongeveer 72 van de 120 arbeidsplaatsen te vervallen. Volgens algemeen directeur Jan van Ommen is de ingreep onvermijdelijk. “Wij zijn met onze gevelstenen toch vooral afhankelijk van de nieuwbouw van woningen en utiliteitsbouw. De markt is de afgelopen jaren bijna gehalveerd.”

De reorganisatie wordt naar verwachting eind dit jaar afgerond.

> Pagina 6: Markt gevelsteen ruim 40 procent gekrompen

Reageer op dit artikel