nieuws

Code rood welkom geschenk

bouwbreed Premium

Code rood welkom geschenk

De bouwsector heeft het ontzettend druk met de schade die is ontstaan na de zware oktoberstorm die maandag over het land trok. Friso Bouwgroep uit Sneek verzorgt de alarmcentrale voor verzekeraar Achmea.

‘‘In twintig jaar nog nooit zoiets meegemaakt”, zegt directeur Jan Wageman van de Sneker onderneming. Code rood van het KNMI was voor Friso Bouwgroep het signaal om op te schalen. Friso Bouwgroep heeft een eigen professioneel 24-uurs callcenter. Klanten in de provincies Friesland en Groningen kunnen hier terecht met het melden van schade. Dit doet de bouwgroep al zo’n twintig jaar voor verzekeraar Achmea. Vanwege de storm van maandag kreeg Friso meer dan vierhonderd meldingen. ‘‘En dat gaat ook nog wel even door”, voorspelt Wageman.

Reageer op dit artikel