nieuws

Coating maakt glas brandbestendig

bouwbreed Premium

Een brandwerende glasconstructie van Brakel Atmos uit Uden heeft bij Peutz een test van dertig minuten doorstaan. De constructie uit rubber-op-staalprofielen mat 1,00 meter bij 2,80 meter. De bovenste ruit was op zijde twee voorzien van een brandwerende coating. De test werd onder een helling tot 15 graden uitgevoerd op een stalen onderconstructie. ACG levert […]

Een brandwerende glasconstructie van Brakel Atmos uit Uden heeft bij Peutz een test van dertig minuten doorstaan. De constructie uit rubber-op-staalprofielen mat 1,00 meter bij 2,80 meter. De bovenste ruit was op zijde twee voorzien van een brandwerende coating. De test werd onder een helling tot 15 graden uitgevoerd op een stalen onderconstructie. ACG levert het glas onder de productnaam Pyropane. De glasfabrikant voert binnenkort met Brakel Atmos testen uit op een houten en stalen onderconstructie onder een helling van 45 graden. De brandwerende beglazing is luchtdicht volgens klasse AE.

Reageer op dit artikel