nieuws

Bouw vraagt relatief vaak om loonoffer

bouwbreed Premium

17 Procent van de bouwbedrijven heeft dit jaar een loonoffer gevraagd van zijn werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Berenschot. In geen enkele andere sector lag het aandeel van bedrijven dat zijn personeel vroeg om salaris in te leveren, zo hoog. Volgens de onderzoekers diende in totaal 4 procent van de ondernemingen een verzoek […]

17 Procent van de bouwbedrijven heeft dit jaar een loonoffer gevraagd van zijn werknemers. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Berenschot.

In geen enkele andere sector lag het aandeel van bedrijven dat zijn personeel vroeg om salaris in te leveren, zo hoog. Volgens de onderzoekers diende in totaal 4 procent van de ondernemingen een verzoek tot loonsverlaging in. Dit komt neer op 25.000 bedrijven in Nederland.

Naast een loonoffer wordt personeel ook steeds vaker gevraagd om een lagere functie te bekleden. Meer dan een kwart van de bedrijven past een zogenoemde demotie toe. 15 Procent van ondernemingen onderzoekt de mogelijkheden daartoe.

Reageer op dit artikel