nieuws

Bonden De Unie en CNV willen samen110 woorden Kop Kop Kop Kop Kop Kop

bouwbreed Premium

Vakcentrale CNV en De Unie/UOV gaan de komende tijd onderzoeken of ze samen een federatie kunnen vormen. De beide vakorganisaties stellen de krachten te willen bundelen om zo een “nog steviger speler te zijn in het maatschappelijk middenveld”. De komende tijd zal, “met respect voor ieders eigen identiteit”, worden gestreefd naar een federatieve samenwerking, melden […]

Vakcentrale CNV en De Unie/UOV gaan de komende tijd onderzoeken of ze samen een federatie kunnen vormen. De beide vakorganisaties stellen de krachten te willen bundelen om zo een “nog steviger speler te zijn in het maatschappelijk middenveld”. De komende tijd zal, “met respect voor ieders eigen identiteit”, worden gestreefd naar een federatieve samenwerking, melden de vakboden. Daarbij worden afspraken gemaakt “over de wijze waarop de belangen van leden optimaal worden behartigd”.

De twee vakbonden hebben samen in totaal zo’n 360.000 leden, onder meer in de bouwnijverheid.

De Unie en UOV waren tot voor kort onderdeel van vakcentrale MHP.

Reageer op dit artikel