nieuws

Ballast-topman betaalde campagne Hooijmaijers

bouwbreed Premium

Ballast-topman betaalde campagne Hooijmaijers

Ruud Jacobs, voormalig directeur van Ballast Nedam, heeft de campagne van oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers meebetaald.

Dat heeft Jacobs verklaard tegenover de rechtbank. Ook Hooijmaijers heeft verklaard dat hij het bouwbedrijf heeft gevraagd mee te betalen. Dat bleek dinsdagmorgen bij de behandeling van de zaak tegen makelaar Van der K, die de betalingen zou hebben doorgesluisd naar Hooijmaijers. In februari 2007 betaalde Jacobs aan Van der K. 4.165 euro. Jacobs is inmiddels weg bij Ballast Nedam.

Komende dagen staan Van der K., Hooijmaijers en diens vrouw terecht. Zij worden verdacht van omkoping en corruptie. Of Jacobs strafrechtelijk wordt vervolgd is nog niet bekend. Justitie moet daar nog een besluit over nemen.

Ballast Nedam trof eind vorig jaar een schikking met het Openbaar Ministerie en zal daarom niet worden vervolgd.

Reageer op dit artikel