nieuws

Ballast Nedam onderhoudt infra haven Rotterdam

bouwbreed

Ballast Nedam onderhoudt en beheert de komende vijf jaar alle droge infrastructuur in het Rotterdamse havengebied, inclusief de pas opgeleverde Tweede Maasvlakte.

Dat heeft het Nieuwegeinse bouwconcern gisteren bekendgemaakt. Ballast Nedam verwierf het contract op basis van de fictieve inschrijfprijs van 35 miljoen euro. De daadwerkelijk waarde van de opdracht kan uiteindelijk enkele miljoenen hoger uitvallen.

De opdracht betreft het beheer en onderhoud van circa 250 kilometer weginfrastructuur, de bovengrondse leidinginfrastructuur, de buitenruimte, de uitgeefbare terreinen, 6700 lichtmasten en bijna 8000 bomen.

Daarnaast voorziet het contract in de modernisering van de verlichting in de Rotterdamse haven. Over ongeveer 54 kilometer zal daartoe led-verlichting inclusief een eigen kabelnet worden aangelegd. Ballast Nedam is verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud ervan.

Bij de aanbesteding was de beschikbaarheid van de infrastructuur en daarmee de bereikbaarheid van het gebied voor klanten en gebruikers een belangrijk kwaliteitscriterum voor het Havenbedrijf Rotterdam, dat selecteerde op de economisch meest voordelige inschrijving (emvi) .

Het contract gaat op 1 januari van het komende jaar in.

Reageer op dit artikel