nieuws

Aannemer Mourik gaat Hartelbrug onderhouden

bouwbreed

Aannemer Mourik uit Groot-Ammers heeft van de provincie Zuid-Holland de opdracht gekregen voor het onderhoud van de Hartelbrug. Met de order is een bedrag van 6,5 miljoen euro gemoeid.

Naast Mourik-dochters Vogel, Bouman en Traffic & More zijn onderaannemers Heijmans en Takke Breukelen bij het project betrokken. De Hartelbrug is onderdeel van de N218 en ligt over het Hartelkanaal en het Zoetwaterkanaal.

De werkzaamheden omvatten onder andere het versterken van de brugkokers, verlijmen van stalen dekplaten op de bestaande brug, het uitvoeren van betonreparaties en onderhoud aan de conservering en het vernieuwen van de verharding. “Bijzonder aan dit project is dat de dekplaat versterkt wordt door twee staalplaten middels kunsthars met elkaar te verbinden”, zegt projectleider Johan den Ouden. “Daarnaast wordt externe voorspanning in de kokerbrug aangebracht. Deze methoden van versterking en voorspanning zijn in Nederland pas twee keer eerder op een verkeersbrug toegepast, in de provincie Zuid-Holland nu voor het eerst.”

De werkzaamheden duren naar verwachting tot december 2013.

Reageer op dit artikel