nieuws

Energiq Groep eist nieuwe aanbesteding

bouwbreed

Installateur Energiq Groep uit Leiden (350 werknemers) eist in kort geding bij de Haagse rechtbank dat de openbare aanbesteding voor het onderhoud aan de klimaatbeheersing van het Leidse gemeentehuis, de stadsgehoorzaal, de schouwburg en de sociale werkplaats wordt overgedaan. De 350 werknemers tellende Energiq Groep, die de laagste inschrijving deed, verzet zich tegen de gunning […]

Installateur Energiq Groep uit Leiden (350

werknemers) eist in kort geding bij de Haagse rechtbank dat de openbare aanbesteding voor het onderhoud aan de klimaatbeheersing van het Leidse gemeentehuis, de stadsgehoorzaal, de schouwburg en de sociale werkplaats wordt overgedaan. De 350 werknemers tellende Energiq Groep, die de laagste inschrijving deed, verzet zich tegen de gunning aan concurrent Breijer Bouw en Installatie uit Rotterdam, de op een na voordeligste inschrijver.

Volgens de gemeente heeft Energiq essentiële vragen op het inschrijvingsformulier onvolledig beantwoord. Zo zou uit de inschrijving niet blijken dat Energiq de vereiste ervaring heeft met het onderhoud van kantoorpanden van minimaal 50.000 vierkante meter. Energiq zegt dat alle gestelde vragen wel volledig zijn beantwoord. Met de aanbesteding is een bedrag van enkele tonnen gemoeid, het preciese bedrag is niet bekendgemaakt. Het gaat om een raamcontract voor het onderhoud voor een periode van twee jaar.

Gisteren diende het kort geding over deze zaak. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels