nieuws

Werkervaringsplaatsen voor net afgestudeerden

bouwbreed Premium

De management- en adviesbureaus Brink Groep en Procap bieden in samenwerking met een aantal opdrachtgevers net afgestudeerden werkervaringsplaatsen aan in de bouw

Hiermee willen ze jong talent een duwtje in de rug geven op de arbeidsmarkt en hen bovendien voor de toekomst voor de sector behouden. De afgestudeerden gaan een half jaar aan de slag als juniormedewerker bij een van de aan het initiatief deelnemende opdrachtgevers van de bureaus. De gedachte is dat ze daarna sterker staan op de arbeidsmarkt. Een baangarantie zit er niet in maar, is de bedoeling, wel betere vooruitzichten op een baan na deze periode. In totaal zijn negentien werkervaringsplaatsen beschikbaar bij onder meer de eigen bureaus, NS Stations, Rijkswaterstaat, Rijksgebouwendienst en woningcorporatie Portaal. Het project is bedoeld voor hbo- en wo-afgestudeerden in vakken als architectuur, bouwkunde, sociale geografie en civiele techniek. De trajecten gaan begin november van start.

Reageer op dit artikel