nieuws

VVD en PvdA willen geen startersoffensief

bouwbreed

De regeringspartijen voelen niets voor een offensief dat starters stimuleert een woning te kopen. Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw benadrukte vorig week in Cobouw dat het probleem van de woningmarkt bij starters begint. Hij bepleitte een startersoffensief dat simpel is en het Rijk nauwelijks geld kost. PvdA-kamerlid Jacques Monasch […]

De regeringspartijen voelen niets voor een offensief dat starters stimuleert een woning te kopen. Taco van Hoek, directeur van het Economisch Instituut voor de Bouw benadrukte vorig week in Cobouw dat het probleem van de woningmarkt bij starters begint. Hij bepleitte een startersoffensief dat simpel is en het Rijk nauwelijks geld kost. PvdA-kamerlid Jacques Monasch vindt het niet verstandig de leencondities van starters te verruimen. “Het Rijk heeft bovendien al 50 miljoen euro uitgetrokken voor starters. Dat budget is nog niet uitgeput.” VVD’er Barbara Visser sluit zich daar bij aan. “Je kunt ook onmogelijk beweren dat er geen startersoffensief is. Het grote probleem op de woningmarkt zit bovendien niet zo zeer bij de starters, maar bij de doorstromers. Daarom bekijken we of dertigers en veertigers hun restschuld mee kunnen nemen als ze een nieuw huis kopen.” Dat plan moet nog worden uitgewerkt.

Reageer op dit artikel