nieuws

Volker Wessels nu volledig in handen van familie Wessels

bouwbreed

De familie Wessels is erin geslaagd om ook het resterende aandelenpakket in Volker Wessels te bemachtigen. Daardoor is ze nu volledig eigenaar geworden van het bouwconcern.

Het belang, ruim 25 procent groot, was in handen van investeringsmaatschappij CVC. Eind vorig jaar verwierf de familie Wessels, via haar beleggingsvehikel Reggeborgh, al een controlerend belang in de bouwonderneming.

Zonder slag of stoot ging de overname niet. De onderhandelingen met CVC duurden lang, maar kenden uiteindelijk het resultaat waarop pater familias Dik Wessels gehoopt had. “We hadden al een meerderheid van de aandelen, toch vonden we dat we het weer helemaal in ons bezit moesten hebben”, zei hij tegenover de Telegraaf.

Hoeveel er betaald is voor het aandelenpakket, wil Wessels noch het bouwconcern prijsgeven.

In een reactie laat Henry Holterman, president-commissaris van Volker Wessels, weten blij te zijn met de transactie. “Ons vertrouwen in de onderneming, het management en medewerkers is de reden dat wij deze stap hebben genomen.

CVC kocht Volker Wessels zes jaar geleden en had plannen om het bedrijf naar de beurs te brengen. Door de crisis en de beroerde marktomstandigheden in de bouw lukte dat niet.

Reageer op dit artikel