nieuws

Volker haalt fors meer werk binnen

bouwbreed

Volker Wessels heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de orderportefeuille met 18 procent opgevoerd. Daarmee overtreft het concern zijn naaste concurrenten ruimschoots.

Bouwer ziet winst verdrievoudigen

De Amersfoortse bouwonderneming heeft nu voor 6,7 miljard euro aan werk op de plank liggen. Dat is 1,1 miljard meer dan een jaar geleden en 1,3 miljard meer dan aan het begin van dit jaar.

In de afgelopen weken rapporteerden Ballast Nedam en Heijmans juist een forse daling van het orderboek, van respectievelijk 17 procent en 16 procent. De werkvoorraad van BAM bleef stabiel rond de 10,5 miljard.

De groei van het aantal verworven orders wijt Volker Wessels aan “de goede geografische spreiding van de thuismarken” Ook de diversificatie van activiteiten en de goede samenwerking van de verschillende bedrijven heeft volgens het concern een rol gespeeld.

In de en ergie- en telecommarkt slaagde Volker Wessels erin om een aantal meerjarencontracten binnen te slepen. “Hiermee is voor de komende jaren een groot deel van het werkvolume in dit segment zekergesteld”, aldus de onderneming in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Resultaat

Volker Wessels boekte over het eerste halfjaar een operationeel resultaat van 81 miljoen euro. Dat is 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst verdrievoudigde en kwam uit op 43 miljoen euro.

Tegenover de winststijging stond wel een omzetdaling. De opbrengsten zakten met 10 procent tot 2,1 miljard. Een woordvoerder Volker Wessels laat weten dat de afname geen zorgen baart. “We zijn niet bewust op zoek naar meer omzet, maar zetten juist in op verhoging van het rendement.”

Een verwachting voor het hele jaar verstrekt het bouwconcern niet. De zegsman wil zich ook niet uitlaten over de marktvooruitzichten. Eerder gaven Heijmans en BAM aan lichtpuntjes te zien.

Reageer op dit artikel