nieuws

Vastbouw mikt op Duitse bouwmarkt

bouwbreed

Vastbouw mikt op Duitse bouwmarkt

Vastbouw gaat zich de komende jaren meer richten op woningbouw in Duitsland. Met investeren in Nederland wordt het bedrijf terughoudender.

De ontwikkelende bouwer uit Rijssen is al meer dan twintig jaar actief op de Duitse markt. In boekjaar 2012 waren de Duitse dochterondernemingen goed voor een omzet van 14,4 miljoen euro. Vanaf volgend jaar wordt dat tien tot vijftien procent meer, stelt directeur Piet Alma van Vastbouw. “In Nederland zien we de prijzen alsmaar dalen, in Duitsland gaan ze juist net weer omhoog.”

Vastbouw kijkt volgens de directeur terug op een “teleurstellend” jaar. De omzet groeide tot 111,1 miljoen euro (2010: 110,4 miljoen euro), maar onder de streep resteerde slechts een kleine winst. “Dat is vooral te wijten aan een viertal verliesgevende projecten”, zegt Alma. Inmiddels zijn de verliezen genomen en koerst het bedrijf opnieuw af op een omzet rond de 110 miljoen euro. “Dit jaar zal het resultaat beter zijn.”

Reageer op dit artikel