nieuws

Van Rijsten: We hebben vooral behoefte aan tijd

bouwbreed Premium

Goldewijk krabbelt weer op na een moeilijke periode. Het zal echter nog bijna twee jaar duren voor het bouwconcern weer “goed renderend” is, verwacht algemeen directeur Jaap van Rijsten. “Zoiets kost tijd.”

Hoe staat Goldewijk er eigenlijk voor?

“We zijn druk bezig met het optuigen van het nieuwe Goldewijk. Het moet een slank en ontwikkelend bouwbedrijf worden. Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar we zijn op de goede weg. We hebben ons acquisitief in ieder geval weer doen gelden.”

Wat zit er zoal in het orderboek?

“We starten binnenkort met de verkoop van woningen op het Saronix-terrein in Doetinchem. Dat nieuwbouwproject heeft Goldewijk al een aantal jaar in de orderportefeuille maar kan nu pas van start gaan, omdat de Raad van State onlangs de laatste bezwaren van omwonenden van tafel geveegd heeft. Hopelijk hebben we eind 2014 zo’n drie kwart van het project opgeleverd.”

Eerst nog verkopen.

“Ja, dat zal niet makkelijk worden. Gezien het positieve nieuws over de woningmarkt de laatste dagen, ben ik voorzichtig optimistisch.’’

Wat heeft u het afgelopen half jaar gedaan om de liquiditeitsproblemen te verbeteren?

“Inmiddels zijn op een na alle grondposities verkocht. Bovendien is de lege ruimte die was ontstaan in het hoofdkantoor opgevuld met Grando Keukens Doetinchem, waar wij zelf voor 50 procent in participeren. We kunnen nu weer badkamers en keukens leveren, maar – misschien nog wel belangrijker – het ziet er hier niet meer zo leeg uit. We kunnen weer mensen ontvangen.”

Hoe ziet de komende periode eruit?

“We hebben vooral behoefte aan rust en tijd. Met z’n allen tuigen we een compleet nieuw bedrijf op. Dat doe je niet in een paar maanden. Voor 2014 verwacht ik weer een positief resultaat. Een jaar later moeten we weer een goed renderend gezond bedrijf zijn.”

U vraagt tijd. Aan wie?

“Aan de aandeelho uders. Met de bank en de borg liggen we op schema; er ligt een plan voor de toekomst. Wat we nu vooral nodig hebben is de tijd om hetuit te voeren.”

Komt u er uit met de aandeelhouders?

“Daar ga ikwel vanuit. We hebben binnenkort een gesprek.”

Reageer op dit artikel